Med hjälp musiken kan man sätta lite av tonen på begravningen: ljus eller en lite mer eftertänksam stämning.

Musiken på begravningen är fylld av minnen, dels under ceremonin, men också efteråt. Begravningen är ofta ett starkt minne och kommer därför för alltid att finnas kvar hos er, och kanske känns det lite extra när man sedan hör musiken igen. Musiken kan berätta mycket.

Begravningen i Svenska kyrkans ordning har i sin grund i gudstjänstordningen Inledningsmusik är ofta ett musikstycke spelat på orgel, under akten finns oftast 3 psalmer, och avslutningsmusik. Denna musik bestäms tillsammans med präst och kantor. Utöver detta kan man sedan välja att spela eller sjunga något av egen vald musik.

I en borgerlig begravning kan man ha en psalm, om man så önskar, annars är det vanliga att man väljer ett antal andra musikstycken. Musiken är en viktig del för att skapa en helhet av en begravningsceremoni, musiken ger även tid för eftertanke under ceremonin.

Vi hjälper er gärna med förslag på lämplig orgelmusik, övrig instrumentalmusik, körsång eller solosång. Vi ombesörjer också kontakten och bokningen av skickliga solister, både manliga och kvinnliga, om ni så önskar.

 

Tillbaka Förslag på musik